Kıyır kıyır kandil simidi için tüyo! Pastanelere taş çıkartır, yağını çırpmak yetiyor Posted on Ocak 3, 2025Author admin 0 Osmanlı’da kandil günleri muhtaçlık sahiplerine ikram etmek için yapılmaya başlanan kandil simitlerinin kokusuyla tanınırdı. Bugün de vazgeçilmez bir gelenek olan kandil simidi, lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor. Bu tanımı meskende çok kolay formda hazırlayarak tüketebilir ve komşularınıza dağıtabilirsiniz. Susamlı ve çörek otlu kıyır kıyır kandil simidi haberimizdeki tarifle çok basit! KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ İÇİN MALZEMELER 4 bardak un, 250 gram tereyağı, 3 kaşık sıvı yağ, 2 adet yumurta, 3 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 3 yemek kaşık sirke, 1 tatlı kaşık tuz, 1 paket kabartma tozu kandil simidi yapmak için kâfi olacaktır. Çeyrek su bardağı susam, çeyrek su bardağı çörek otunu da simitlerin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR? Susamı ve çörek otunu farklı ayrı düz tabaklara koyup yayarak başlayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu da derin bir kabın içerisine koyup güzelce karıştırın. Yumurtanın sarısını ve beyazı ayrılıp, sarısını derin bir kaba alarak devam edin. Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz hale getirin. Topaklanma olmaması için bu evrede dikkat etmelisiniz. Yumurta sarısına sırasıyla sirke, zeytinyağı, şeker, kabartma tozu, tuz, tereyağı eklenerek karıştırın. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip uygunca karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma eklemenin tam vakti. Bunlar da eklenince, hamura un ek ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmadığında kıvama gelir ve ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturabilirsiniz. Bezeleri yuvarlayıp iki ucunu birleştirip simit formunu vermelisiniz. Hazırlanan simitleri evvel yumurta beyazına sonra susama batırıp, tepsiye dizin. İsteğe bağlı çörek otu da serpebilirsiniz. 150 derecede 15 ila 20 dakika pişirdikten sonra simitleriniz hazır. Afiyet olsun!